Informatii noi despre accidentarea Simonei Halep, urmare a retragerii sale din primul tur al Trofeului Clarins

Informatii noi despre accidentarea Simonei Halep, urmare a retragerii sale din primul tur al Trofeului Clarins

Simona Halep a fost nevoită să se retragă din primul tur al Trofeului Clarins din cauza unor probleme la genunchi, la un scor de 1-0 la seturi și 2-3 la game-uri în favoarea unei jucătoare din Statele Unite. „Este aceeași durere de genunchi pe care am avut-o și în Miami, este prea riscant să continui”, a declarat Halep după retragere.

Virginia Ruzici, fostă jucătoare de tenis din România, a oferit detalii despre starea Simonei, menționând că aceasta a resimțit durerea și în timpul antrenamentelor. Ruzici a explicat că Simona a decis să nu forțeze, având în vedere riscul de agravare a leziunii. „Când simți durere, cel mai bine este să te oprești și să te protejezi. Sperăm că în săptămânile următoare va putea concura din nou. Părea în formă în acest meci, controlând jocul. Dar este o situație regretabilă”, a declarat Ruzici pentru Tennis Actu.

Severitatea accidentării Simonei Halep nu este încă clară, dar sportiva este programată să participe și la turneul de la Rabat săptămâna viitoare. Problemele de la genunchi au împiedicat-o să participe recent la turneele din Madrid și Oeiras.

În Statele Unite, reacțiile au fost de îngrijorare, întrucât retragerea ei din turneul Trophee Clarins poate influența participarea la turneul din Maroc pentru care a primit un wild card. „Revenirea Simonei Halep la competiții a întâmpinat un nou obstacol”, au scris jurnaliștii americani de la tennisuptodate.com, adăugând că „după acest ultim incident, nu este cert dacă Halep va participa la turneul din Maroc. După o perioadă în care s-a plâns de lipsa competițiilor în timpul suspendării pentru dopaj, se pare că ghinionul o urmărește și pe teren. De la revenirea sa în martie, a jucat doar două meciuri, dintre care doar unul a fost finalizat”.