De la Baggies la Barcelona: 10 momente de exceptie din perioada lui Klopp la Liverpool

Baggies to Barcelona: 10 standout moments of Klopp’s Liverpool reign

Primele impresii, 8 octombrie 2015 Angajarea lui Jürgen Klopp de către Grupul Fenway Sports a fost un mare succes pentru Liverpool, care în 2015 nu se afla unde este acum. Entuziasmul și anticiparea fanilor după acceptarea postului de Klopp au fost rareori văzute înainte. Imediat după semnarea unui contract de trei ani, Klopp le-a transmis suporterilor: „Trebuie să schimbăm, de la îndoială la credință. Acum.”

Liverpool 2-2 West Brom, 13 decembrie 2015 Un meci tensionat, încheiat cu un gol egalizator norocos în minutul 95. Klopp a celebrat intens, cerând echipei să salute publicul, moment care a consolidat unitatea și determinarea sub conducerea sa.

Poziție fermă față de Sakho, iulie 2016 Tratamentul aplicat lui Mamadou Sakho, care a fost trimis acasă după comportament neprofesional, a influențat profund cultura de angajament din vestiarul lui Klopp.

Real Madrid 3-1 Liverpool, 26 mai 2018 Finala Ligii Campionilor a fost un moment dureros, cu Salah ieșind accidentat și greșeli costisitoare care au însemnat o altă înfrângere într-o finală majoră pentru Klopp.

Man City 2-1 Liverpool, 3 ianuarie 2019 Un meci palpitant între două dintre cele mai bune echipe din Premier League, demonstrând nivelul înalt de performanță și consistență necesar pentru a câștiga titlul.

Liverpool 4-0 Barcelona, 7 mai 2019 O noapte memorabilă în care Liverpool a întors un deficit de 3-0 din prima manșă a semifinalei Ligii Campionilor, marcând o revenire spectaculoasă.

Formby Hall golf club, 25 iunie 2020 După 30 de ani, Liverpool a câștigat din nou titlul de campioană a Angliei, un moment încărcat emoțional pentru Klopp și echipa sa.

West Brom 1-2 Liverpool, 16 mai 2021 Cu echipa în dificultate și fără suportul fanilor, Alisson a marcat un gol decisiv, devenind primul portar al Liverpoolului care a înscris într-un meci oficial.

Liverpool 7-0 Man Utd, 5 martie 2023 Unul dintre cele mai umilitoare înfrângeri aplicate rivalilor de la Manchester United, cu Liverpool dominând clar meciul.

Liverpool 1-0 Chelsea, 25 februarie 2024 Klopp a subliniat importanța tinerelor talente în planurile sale, iar ultimul trofeu al mandatului său a fost câștigat cu contribuția semnificativă a produselor academiei, consolidându-și astfel moștenirea la Liverpool.