Zile finale memorabile ale Premier League, de la Blackburn in ’95 la Agüerooo!

Zile finale memorabile ale Premier League, de la Blackburn in '95 la Agüerooo!

Blackburn vs Manchester United, 1995 Echipa lui Kenny Dalglish, Blackburn, a fost lider din noiembrie, dar a intrat în ultimul weekend al campionatului după o serie de rezultate nesigure, încercând să câștige titlul pentru prima dată din 1914. În contrast, Manchester United a acumulat 17 puncte din ultimele șapte meciuri înainte de a merge la Upton Park. Michael Hughes a deschis scorul pentru West Ham în prima repriză, în timp ce Alan Shearer își marca golul cu numărul 34 al sezonului la Anfield. Când Brian McClair și apoi John Barnes au egalat, United a prins speranță. Jamie Redknapp a realizat partea Liverpoolului, marcând dintr-o lovitură liberă târzie, întâmpinată de liniștea publicului. Totuși, o performanță inspirată a portarului Ludek Miklosko a negat United titlul, permițându-i lui Dalglish să sărbătorească.

Manchester United vs Arsenal, 1999 Arsenal spera să repete succesul din 1998, când au câștigat titlul după o victorie de 4-0 cu Everton. Cu toate acestea, în 1999, deși Arsenal a învins Aston Villa și se afla la un punct în spatele lui United cu un meci rămas, au pierdut titlul după ce Tottenham a cedat un avantaj de 1-0, oferind titlul echipei lui Sir Alex Ferguson. Ultima dată când o echipă a intrat în ultima zi pe locul doi și a câștigat titlul a fost în 1989, când Arsenal a triumfat dramatic la Anfield datorită unui gol târziu marcat de Michael Thomas.

Manchester City vs Manchester United, 2012 Cu celebra exclamație „Agüerooo!”, City a trecut de la disperare la extaz. În timp ce United câștiga la Sunderland, City era în urmă în meciul cu QPR la Etihad. Dar, într-un final de sezon palpitant, Edin Dzeko a egalat dintr-un colț executat de David Silva, iar Sergio Agüero, în colaborare cu Mario Balotelli, a marcat golul victoriei, creând istorie pentru City și devenind campioni pentru prima dată în 44 de ani.

Manchester City vs Liverpool, 2019 Liverpool a intrat în ultimul meci cu Wolves având nevoie să recupereze un deficit de un punct față de echipa lui Pep Guardiola. Deși au pierdut o singură dată în acel sezon, City a demonstrat determinare, învingând Brighton cu 4-1 și continuând seria de 14 victorii consecutive. Liverpool a câștigat cu 2-0 și a terminat pe locul doi cu 97 de puncte, al patrulea cel mai mare total din istoria Premier League.

Manchester City vs Liverpool, 2022 Cu 15 minute rămase la Etihad și City în urmă cu 2-0 împotriva lui Aston Villa, Liverpool presa pentru victorie împotriva lui Wolves. Totuși, un reviriment spectaculos inițiat de Ilkay Gündogan, cu trei goluri marcate în cinci minute, a spulberat speranțele lui Liverpool chiar înainte ca aceștia să preia conducerea. Guardiola a recunoscut că golul a schimbat totul, menționând că Klopp a fost unul dintre primii care l-a felicitat pe Gündogan pentru rolul său crucial.