Intel Thunderbolt Share isi propune sa simplifice conectarea si partajarea resurselor intre mai multe PC-uri

Intel Thunderbolt Share isi propune sa simplifice conectarea si partajarea resurselor intre mai multe PC-uri

Deși Intel are ambiții mari, interfața Thunderbolt nu a atins popularitatea USB-ului. Această interfață, care combină semnalele PCI Express și DisplayPort, este acum mult mai comună pe laptopuri decât pe sistemele desktop. Cu toate acestea, Intel lucrează la o nouă soluție software pentru a face interfața sa proprietară mult mai atractivă pentru creatori și jucători.

Intel a prezentat recent Thunderbolt Share, o nouă soluție software concepută pentru a facilita experiențe inedite „PC-la-PC” care sunt sigure, bogate în funcții și mai ușor de realizat. Cu Thunderbolt Share, Intel promite că utilizatorii vor putea conecta diferite sisteme bazate pe Windows pentru a partaja periferice de intrare, monitoare, accesorii sau chiar fișiere mari cu o simplă acțiune de drag-and-drop.

Programat să fie lansat în a doua jumătate a anului 2024, Thunderbolt Share va fi compatibil cu sistemele Windows echipate cu chip-uri Thunderbolt 4 sau Thunderbolt 5. Noua software va utiliza capacitățile de rețea „unice” ale interfeței Thunderbolt, potrivit Intel, pentru a conecta eficient două PC-uri diferite printr-un singur cablu Thunderbolt sau un hub extern.

Intel a enumerat câteva dintre lucrurile pe care Thunderbolt Share le va putea realiza, inclusiv partajarea ecranului neîntreruptă și fără laguri, cu control comun al mouse-ului și tastaturii între PC-uri. Software-ul va include, de asemenea, o capacitate de transfer de fișiere cu sincronizare și partajare de foldere, oferind o „conexiune privată și sigură” care nu va afecta performanța conexiunilor de rețea Wi-Fi, Ethernet sau cloud.

Corporația din Santa Clara promovează Thunderbolt Share ca fiind soluția ideală pentru creatori și jucători, oferind o productivitate îmbunătățită în scenarii de lucru cu mai multe PC-uri.

Thunderbolt Share va exploata lățimea de bandă și latența redusă a Thunderbolt. Potrivit vicepreședintelui Intel, Jason Ziller, acesta are potențialul de a îmbunătăți semnificativ productivitatea și eficiența utilizatorilor de PC. Corporația a declarat că interfața Thunderbolt este acum „ubiquă”, fiind prezentă în sute de milioane de dispozitive, inclusiv laptopuri bazate pe Intel Evo și Intel vPro.

Intel a menționat că software-ul Thunderbolt Share va fi disponibil pe „anumite” PC-uri și accesorii, cu companii terțe așteptate să anunțe în curând adoptarea Thunderbolt Share. Lista partenerilor Intel care lucrează la integrarea noii tehnologii de partajare în produsele lor include Lenovo, Acer, MSI, Razer, Kensington, Belkin, Promise, Plugable, OWC și altele.