Insulele spaniole inaspresc restrictiile pentru vacantele de petrecere

Insulele spaniole inaspresc restrictiile pentru vacantele de petrecere

Insulele Baleare din Spania intensifică restricțiile privind consumul de alcool pe străzi și limitează și mai mult bărcile de petrecere, într-un efort de a combate vacanțele axate pe consumul de alcool în zonele turistice.

Guvernul a anunțat că înăsprirea unei legi adoptate în 2020 va fi aplicată în locații populare, inclusiv Playa de Palma și Magaluf din Majorca, și Sant Antoni din Ibiza.

Persoanele surprinse consumând alcool în afara zonelor autorizate vor fi amendate cu sume între 500 și 1.500 de euro.

Conform noii legi, care va intra în vigoare sâmbătă, numărul de sancțiuni aplicate străinilor va fi înregistrat și comunicat ambasadelor respective.

Legislația introduce reguli mai stricte împotriva bărcilor de petrecere, care vor fi interzise să se apropie la mai puțin de un mil nautic (1,852 km) de zonele desemnate. Este în continuare interzisă îmbarcarea sau debarcarea pasagerilor.

Anterior, bărcile de petrecere fuseseră interzise să facă publicitate în cele trei zone.

Luis Pomar, ofițer de presă la consiliul turismului din Insulele Baleare, a declarat pentru BBC că legea din 2020 a funcționat în limitarea comportamentelor antisociale. El a adăugat că speră ca legea să nu mai fie necesară „în trei sau patru ani, dacă reușim să insuflăm oamenilor cum să se comporte”.

Până la 16 milioane de euro vor fi investiți în îmbunătățirea zonelor care atrag cei mai mulți turiști.

Zonele la care se aplică legea au fost modificate la cererea autorităților locale, au spus Insulele Baleare.

Domnul Pomar a menționat că o comisie pentru „Promovarea Civilității în Zonele Turistice” va fi extinsă pentru a include reprezentanți ai țărilor ale căror turiști sunt cel mai des asociați cu probleme – Marea Britanie și Germania.

Guvernul a reiterat că legea din 2020 interzice vânzarea de alcool de către magazine între orele 21:30 și 08:00 ora locală (20:30-07:00 GMT).

La momentul introducerii legii din 2020, guvernul regional a declarat că este prima lege din Europa care restricționează promovarea și vânzarea de alcool în anumite zone turistice.

S-a spus că noile măsuri vor „combate excesele” și vor „forța o schimbare reală în modelul turistic al acestor destinații”.

Cu toate acestea, unii localnici s-au plâns că legea ar afecta afacerile.