OpenAI a actualizat ChatGPT: integrare cu Google Drive, nu mai este nevoie de descărcarea fișierelor, analize mai puternice și multe altele

chatgbp

Cu integrarea Google Drive și OneDrive, poți accesa și analiza direct fișierele tale în cadrul chatbot-ului.

OpenAI a anunțat o actualizare semnificativă a ChatGPT, care permite utilizatorilor să analizeze date direct din Google Drive și OneDrive, fără a fi nevoie să descarce și să încarce fișierele. Această nouă caracteristică, care va fi implementată treptat pentru utilizatorii plătitori ai ChatGPT în următoarele săptămâni, are ca scop simplificarea analizei datelor și economisirea timpului și efortului utilizatorilor.

„ChatGPT este acum mai conectat la datele tale decât oricând,” a declarat OpenAI într-o postare pe blog. „Cu integrarea Google Drive și OneDrive, poți accesa și analiza direct fișierele tale – de la foi de calcul Excel la prezentări PowerPoint – în cadrul chatbot-ului.”

Acest acces direct, disponibil pentru utilizatorii ChatGPT Plus, Enterprise și Teams, permite ChatGPT să analizeze fișierele „mai rapid”, conform OpenAI. Cu toate acestea, caracteristicile îmbunătățite de analiză a datelor sunt în prezent disponibile doar prin GPT-4o, versiunea actualizată a GPT-4 care alimentează nivelurile plătite ale ChatGPT.

În plus față de accesul direct la fișiere, OpenAI a îmbunătățit capacitatea lui ChatGPT de a înțelege și manipula datele. Utilizatorii pot emite acum comenzi în limbaj natural pentru a efectua o gamă de sarcini legate de date, inclusiv:

  • Rularea de cod Python pentru analiză
  • Unirea și curățarea seturilor de date
  • Crearea de grafice din informațiile din fișiere

Capacitățile de graficare ale ChatGPT-ului au făcut, de asemenea, un salt înainte. Utilizatorii pot interacționa acum cu tabelele și graficele generate, pot extinde vederile acestora și le pot personaliza – schimbând culorile, punând întrebări despre celulele specifice și multe altele. Chatbot-ul acceptă în prezent grafice interactive de tip bara, linie, cerc și dispersie, generând versiuni statice pentru tipurile de grafice nepsuportate.

OpenAI a subliniat, de asemenea, că datele utilizatorilor sunt protejate. Utilizatorii ChatGPT Enterprise și Teams nu își vor avea datele folosite pentru antrenarea modelelor AI, în timp ce abonații ChatGPT Plus pot opta să nu folosească această caracteristică.