iPad Pro surprinzator de subtire se dovedeste a fi robust in testele de indoire

iPad Pro surprinzator de subtire se dovedeste a fi robust in testele de indoire

Apple a depus eforturi considerabile în proiectarea celei mai recente serii de iPad-uri, realizând cele mai subțiri dispozitive din istoria companiei. Cu o grosime de doar 5.1 mm, noul iPad Pro de 13 inch poate părea periculos de subțire, dar Apple a luat măsuri pentru a preveni o altă controversă similară cu „bendgate”.

John Ternus, un executiv Apple, a explicat într-un interviu recent cu Arun Maini că placa de bază principală a tabletei este plasată exact în centru, între cele două baterii. De asemenea, Apple a adăugat o protecție metalică peste placa de bază, funcționând ca o „coastă centrală”. Aceste alegeri de design contribuie la o mai bună disipare termică și o rigiditate considerabil îmbunătățită.

Zack Nelson de la JerryRigEverything a supus recent noul iPad Pro unui test de îndoire nesitific și a rămas impresionat. Coasta centrală pare să protejeze eficient componentele interne ale tabletei, chiar dacă ecranul se separă de corp. Testul de îndoire verticală nu a fost la fel de indulgent, deoarece iPad-ul a suferit o defecțiune catastrofală la portul de încărcare USB-C, distrugând complet ecranul.

Sam Kohl de la AppleTrack a reușit de asemenea să îndoaie noul iPad Pro, dar acesta s-a comportat mult mai bine decât modelele anterioare. Protecția metalică își face treaba, ceea ce este și mai evident când îndoirea se face în zonele care nu sunt protejate de aceasta.

Pentru majoritatea oamenilor, vestea bună este că tabletele nu sunt la fel de susceptibile la daunele provocate de îndoire în utilizarea obișnuită ca smartphone-urile. Desigur, ai putea să te așezi accidental pe ea pe canapea sau în pat, dar spre deosebire de un smartphone, sunt prea mari pentru a fi băgate în buzunarul de la spate.

Dacă ești predispus la accidente sau pur și simplu vrei să-ți protejezi mai bine noua investiție, AppleCare+ este întotdeauna o opțiune. Acoperirea include incidente nelimitate de daune accidentale, deși vei plăti o taxă mică de serviciu.

Pentru un iPad Pro de 13 inch, acoperirea costă 8,49 dolari pe lună, sau 169 dolari dacă plătești pentru doi ani în avans. Pretențiile pentru daune la ecran sunt de 29 dolari fiecare, în timp ce alte daune accidentale te vor costa 99 dolari pe reclamație. Totuși, aceste costuri sunt mult mai mici decât achiziționarea unui nou iPad Pro.