Actiunile Reddit cresc dupa acordul cu OpenAI ChatGPT

Actiunile Reddit cresc dupa acordul cu OpenAI ChatGPT

Acțiunile Reddit au crescut cu peste 10% după ce compania a anunțat că a încheiat un parteneriat cu startup-ul de inteligență artificială (AI) OpenAI.

Conform acordului, compania din spatele chatbotului ChatGPT va avea acces la conținutul Reddit, în timp ce va aduce și funcții alimentate de AI pe platforma de social media.

Anunțul subliniază eforturile Reddit de a diversifica sursele de venit, îndepărtându-se de publicitate.

Acordul survine într-un context în care un număr tot mai mare de deținători de drepturi de autor lansează provocări legale împotriva utilizării materialelor lor de către companiile de AI.

Joi, Sony – cel mai mare editor muzical din lume – a trimis scrisori către Google, Microsoft și OpenAI, solicitând să știe dacă acestea au utilizat cântecele sale pentru a dezvolta sisteme AI.

În ultimele luni, OpenAI a încheiat de asemenea acorduri cu mai mulți editori, inclusiv Associated Press și Financial Times.

Între timp, Google a anunțat în februarie un parteneriat care îi permite gigantului tehnologic să acceseze datele Reddit pentru a-și antrena modelele de AI.

Atât în Uniunea Europeană, cât și în SUA, există întrebări despre faptul dacă este o încălcare a drepturilor de autor să antrenezi instrumente AI pe astfel de conținut, sau dacă intră sub incidența utilizării corecte și excepțiilor de „copiere temporară”.

Problema este testată în instanță în SUA, în mai multe cazuri legale care reprezintă separat persoane ca autorul Game of Thrones, George RR Martin, comedianta Sarah Silverman și New York Times.

Săptămâna aceasta, OpenAI a dezvăluit cea mai recentă versiune a tehnologiei care stă la baza ChatGPT.

Compania a spus că GPT-4o va fi disponibil tuturor utilizatorilor ChatGPT, inclusiv celor care nu sunt abonați.

Este mai rapid decât modelele anterioare și a fost programat să răspundă conversațional la solicitări.

Noua versiune poate citi și discuta imagini, traduce limbi și identifica emoții din expresii vizuale. De asemenea, dispune de memorie, astfel încât poate reaminti prompturile anterioare.