Hotelurile din Bournemouth, Christchurch si Poole voteaza pentru „taxa de turism”

Hotelurile din Bournemouth, Christchurch si Poole voteaza pentru

Primul „impozit turistic” pe litoralul Regatului Unit urmează să fie introdus în Dorset.

Taxa, destinată vizitatorilor din Bournemouth, Christchurch și Poole, va fi lansată pe 1 iulie. Hotelierii au votat în favoarea taxei, care va obliga oaspeții care se cazează în hotelurile mai mari din zona BCP să plătească un supliment de 2 lire pe cameră, pe noapte.

După o consultare realizată de Districtul de Îmbunătățire a Afacerilor de Cazare (ABID), se așteaptă ca aceasta să genereze 12 milioane de lire în următorii cinci ani.

Fondurile obținute prin intermediul taxei turistice vor fi folosite pentru a susține și dezvolta evenimente precum Festivalul Aerian din Bournemouth, Arte la Mare, Crăciunul Maritim din Poole și Minunea Pomului de Crăciun.

ABID a declarat că furnizorii de cazare din zona BCP „s-au unit pentru a forma primul program de acest fel pentru a consolida și a crește turismul în zona litorală”.

S-a menționat că taxa turistică a fost concepută pentru a „proteja economia locală” prin generarea de fonduri pentru a atrage mai mulți vizitatori pe coasta din Dorset.

Președinta consiliului provizoriu ABID, Rosie Radwell, de la Hotelul Marsham Court, a spus că fondurile suplimentare „vor avea un impact enorm asupra viitorului turismului” în zonă.

Ea a adăugat: „Aș dori să le mulțumesc colegilor noștri furnizori de cazare pentru recunoașterea puterii parteneriatului și necesitatea de a acționa acum. Suntem entuziasmați de viitor și am început deja să planificăm proiecte și evenimente pentru a îmbunătăți turismul în zonă.”

Consiliul BCP a anunțat anterior măsuri de reducere a costurilor, inclusiv încetarea subvențiilor pentru festivalul anual al aerului din stațiune după 2024, precum și oprirea plăților pentru participarea la schema de premii pentru plajele Blue Flag.

Deși consiliile locale engleze nu au puterea de a impune taxe turistice, unele, cum ar fi Manchester și Liverpool, au reușit să facă acest lucru printr-o soluție legală, conform unui document informativ al Camerei Comunelor.

Consilierul Vikki Slade, liderul Consiliului Bournemouth, Christchurch și Poole, a spus: „Felicităm BID-ul pentru Cazare pentru că a fost primul destinat unei destinații de coastă. Suntem entuziasmați de perspectiva de a lucra alături de ei pentru a oferi o economie a vizitatorilor și o gestionare a destinației mai productive și rezistente.”