Honda isi mentine angajamentul ferm pentru electrificare completa

Honda isi mentine angajamentul ferm pentru electrificare completa

Într-o nouă strategie de investiții și producție, Honda își reafirmă angajamentul pentru electrificarea completă, propunându-și să realizeze vânzări de 100% vehicule electrice și cu celule de combustibil (FCEV) până în 2040. Compania își concentrează atenția asupra tehnologiei bateriilor și plănuiește să investească peste 60 de miliarde de dolari în electrificare până în 2030. În plus, Honda își propune să reducă costurile bateriilor cu mai mult de 20% față de prețurile actuale și să scadă costurile de producție cu 35%.

Vânzarea vehiculelor electrice este dificilă, în special în Statele Unite, unde achiziționarea unei case individuale este mai complicată ca niciodată și unele navete zilnice sunt comparabile cu distanțele dintr-o mică țară europeană. Cu toate acestea, aceste obstacole nu opresc Honda, care își dublează eforturile de electrificare, angajându-se din nou pentru vânzări de 100% EV și FCEV până în 2040.

Concentrare totală pe baterii În ciuda încetinirii creșterii pieței în unele regiuni, Honda nu intenționează să renunțe la vehiculele electrice. Planul producătorului auto se concentrează pe tehnologia și producția bateriilor. Compania a declarat joi că intenționează să investească zeci de miliarde de dolari în strategia sa pentru vehicule electrice până în 2030.

Cea mai mare parte a acestor investiții (60%) va fi direcționată către producția și dezvoltarea de noi vehicule electrice și motociclete. Aproximativ 20% vor fi alocate cheltuielilor de capital în piețe cheie precum Statele Unite, Canada și Japonia, în timp ce restul de 20% (aproximativ 12 miliarde de dolari) va fi direcționat către cercetare și dezvoltare în domeniul „mobilității definite prin software”.

Țintind 2030 Honda plănuiește ca vehiculele electrice și cele cu celule de combustibil să reprezinte 40% din vânzările sale globale până în 2030. Începând cu crossoverul electric Prologue, introdus recent, Honda speră să producă două milioane de EV-uri până în acel an. După încercările nereușite cu sedanul Clarity și Fit EV, Prologue din 2024 reprezintă prima încercare serioasă a Honda de a vinde un vehicul electric de pasageri în Statele Unite.

Un nou grup de EV-uri denumit seria 0 se va alătura modelului Prologue în 2026, completând portofoliul electric al Honda în America de Nord. Primul vehicul din seria 0 va fi bazat pe Honda Saloon, prezentat anterior în acest an la CES și va urma abordarea de dezvoltare „Subțire, Ușor și Înțelept” a Honda.

Nu avem detalii specifice pentru vehiculul de producție bazat pe Saloon în afară de metricile de încărcare vizate, care permit încărcarea de la 15 la 80% în mai puțin de 15 minute, dar Honda a descris versiunea de producție ca fiind „foarte similară”. De asemenea, știm că mașina de producție va fi construită pe o nouă platformă dedicată pentru EV-uri de dimensiuni medii și mari, dezvoltată folosind unele dintre fondurile menționate anterior pentru dezvoltare.