Cadillac dezvaluie versiuni construite manual ale Cadillac CT5-V Blackwing 2024

Cadillac dezvaluie versiuni construite manual ale Cadillac CT5-V Blackwing 2024

Cadillac a oferit detalii despre activitatea desfășurată în cadrul Centrului de Inovație Artizanal GM, unde sunt asamblate manual edițiile aniversare ale modelului CT5-V Blackwing 2024, în onoarea a 20 de ani de la lansarea modelelor de performanță V-series. Fiecare dintre cele 21 de exemplare este construit de echipe de 6-8 meșteri, în funcție de specificațiile clienților, iar costul unei ediții speciale este de 36.000 de dolari, adăugat la prețul de bază al mașinii de 94.890 de dolari. Chiar dacă toate modelele CT5-V Blackwing aniversare de 20 de ani au fost deja vândute, GM are în plan extinderea acestui program pentru modelele viitoare. Acest an marchează a 20-a aniversare a modelelor de performanță V-series de la Cadillac, care nu ratează nicio ocazie pentru a lansa o ediție specială comemorativă, lucru demonstrat de finalizarea unei serii de 21 de ediții aniversare CT5-V Blackwing 2024, câte una pentru fiecare an de producție al seriei V. Deși împărtășesc ADN-ul de bază cu modelele de producție CT5-V Blackwings, acest grup elitist de 21 de exemplare este construit manual la comandă și primește o atenție extinsă la finisaje, care ar putea să nu fie aplicată modelelor de producție obișnuite.

Cadillac recunoaște importanța personalizării în mașinile pentru entuziaști de valoare înaltă, iar modelele CT4- și CT5-V Blackwings au oferit întotdeauna o varietate de opțiuni costisitoare. Totuși, pariul cu edițiile speciale V-series a început în 2011 cu ediția Black Diamond a modelului CTS-V. Alte favorite notabile includ edițiile Championship din 2018 ale modelelor ATS-V și CTS-V și ediția aniversară de 120 de ani a modelului Cadillac CT5-V Blackwing din 2023.

Pentru a ne oferi o privire asupra modului meticulos în care fiecare dintre aceste ediții speciale este asamblată de o echipă dedicată, Cadillac ne-a permis să vedem câteva ediții speciale CT5-V Blackwing care încă erau în proces de asamblare și finisare. De asemenea, am avut ocazia să discutăm cu echipa care transformă aceste vise în realitate și cu persoanele care interacționează cu clienții exigenți pentru a le îndeplini dorințele.

Fiecare ediție aniversară Blackwing 20 este asamblată manual de o singură echipă de 6-8 persoane de la început până la sfârșit în Centrul GM de Inovație Artizanal, anterior cunoscut sub numele de Operațiuni Globale de Pre-Producție din Warren, un suburb al Detroitului. Planta director Karsten Garbe spune că în această locație se desfășoară multe alte operațiuni, inclusiv asamblarea mașinilor concept și de expoziție.

Procesul începe cu caroseriile vopsite în negru care sunt inspectate minuțios pentru imperfecțiuni, apoi sunt reglate și pregătite pentru vopseaua finală. Clienții pot alege dintr-o paletă de peste 20 de culori exclusive, care nu sunt disponibile pentru modelele obișnuite CT5-V. Fiecare model este vopsit manual, iar compartimentul motorului este și el lustruit manual și primește trei straturi de lac transparent. Motoarele sunt livrate într-o cutie de la facilitățile GM din Bowling Green, Kentucky, iar echipa procedează la asamblarea manuală a fiecărui vehicul, întregul proces necesitând între 200 și 300 de ore, potrivit lui Garsten, care și-ar dori să vadă acest tip de fabricație specializată și dedicată extinsă, dacă situația de afaceri o justifică.

Echipa de concierge este pregătită să trimită peste noapte mostre de vopsea și eșantioane de material până când clientul este complet mulțumit de nuanță. Produsul finit include placa obligatorie „1 din 21” pe prag, un emblemă unică pe schimbătorul de viteze, o placă pe montantul B și o placă cu numărul de serie pe volan. Dar opțiunile de personalizare de aici sunt vaste.

În plus față de cele 20 de culori exterioare, sunt disponibile trei combinații de culori interioare: maro și negru Signet; roșu, gri și negru Skycool; și schema de culori roșu-negru Adrenaline Red. De asemenea, sunt disponibile două pachete exterioare de fibră de carbon, trei opțiuni de roți și patru culori de etriere.

O opțiune curioasă vă permite să legați aspectul ediției speciale 2024 CT-V Blackwing de un model V-Series din generațiile anterioare, din anii 2005 până în 2024. Dacă aniversarea dumneavoastră, sau divorțul, pentru acea materie, reprezintă un moment special în viața dumneavoastră în anul 2018, echipa de concierge vă va ajuta să vă echipați noul Blackwing 2024 cu elemente cheie din edițiile Championship 2018 CTS-V. Prețul pentru acest serviciu nu este nesemnificativ, 7.120 de dolari.

Garbe menționează de asemenea că fiecare livrare este însoțită de o fotografie semnată de toți membrii echipei care au asamblat mașina, iar nu este neobișnuit ca un cadou special să fie inclus de asemenea.

Clubul Blackwing 21 Cele mai exclusive cluburi au un proces de verificare bizantin, iar acest lucru este adevărat și pentru metoda utilizată pentru a identifica și selecta potențialii proprietari ai ediției aniversare 2024 CT5-V Blackwing. Potrivit Meagan Quinn de la Cadillac, procesul începe la nivelul dealerului, deoarece majoritatea dealerilor au o legătură cu populația locală de entuziaști ai performanței Cadillac și au o relație de lucru bună cu clienții repetitivi. Cadillac spune că cererea depășește cu mult oferta pentru fiecare generație de modele ediție specială și de colecție. „Deși nu putem controla complet dealerii noștri,” spune Quinn, nu există calificări nespuse sau cerințe de proprietate anterioară necesare pentru a fi considerat. De asemenea, înseamnă că dealerii sunt liberi să stabilească prețurile după cum consideră necesar.

Cu intenția de a descuraja speculanții, procesul se bazează foarte mult pe dealer și pe specialiștii săi de vânzări pentru a evalua clientul. Aceste modele nu au nicio clauză care să interzică revânzarea unui CT5-V Blackwing, deși au făcut acest lucru anterior cu alte modele GM, inclusiv Corvette și Cadillac Escalade. „Până acum, cumpărătorii au fost atât de emoțional implicați în achiziție încât nu a fost o problemă,” spune Quinn.

Cumpărător profesionist Având în vedere intensitatea și natura solicitantă a procesului, Quinn se referă la ea însăși ca la un „prieten de cumpărături” pentru mulți dintre cumpărători, care provin din poziții înalte în viață. În mod specific, aceștia reprezintă cel mai tânăr grup demografic al Cadillac, la aproximativ 53 de ani, cu un venit mediu de 380.000 de dolari (mulți mult mai mari) și, în general, cu o colecție de 10 până la 20 de mașini deja. Geografic, mai mulți cumpărători sunt bazati în afara regiunilor cu climă rece, poate parțial din cauza formatului cu tracțiune pe spate al mașinii. Quinn spune că până când o comandă este completă, „știe mai multe despre client decât știe el însuși.”

Numărul 21 ocupă o poziție interesantă în numerologie și în folclorul asociat; vă vom scuti de detalii groovy aici, dar în esență aceste două cifre încorporează independența, individualitatea și noi începuturi. Deși pentru Cadillac, numărul 21 se referă în mod specific la numărul de ani de când primele modele V au apărut în canonul Cadillac, se potrivește frumos cu semnificația sa mitologică de „independență, individualitate și urmărire a propriei căi” – în concordanță cu mesajul actual al brandului Cadillac și demografia pe care o urmărește.

Suntem doar bucuroși că Cadillac încă are libertatea de a aborda proiecte de construire a brandului pline de pasiune, iar clienții au interesul și mijloacele de a menține programul viabil.